Over www.promovera.beEen hart voor buurtwinkels

Buurtwinkels spelen een belangrijke rol op het vlak van de economische leefbaarheid van een buurt of landelijke dorpskern. Ze zorgen voor een dienstverlening dicht bij de bevolking en leveren als ontmoetingsplaats en door thuislevering ook een belangrijke bijdrage tot de sociale cohesie in dorpen, gemeenten en steden. Voordelen van buurtwinkels zijn de persoonlijke dienstverlening, de vriendelijkheid, een goed onderhouden zaak en de nabijheid en de garantie van verse producten.

De opkomst van online marketing en shoppen

Grote winkelketens overspoelen ons met data via de digitale kanalen van het internet. We worden dagelijks gebrainwasht met artikelen en promoties via onze mailbox, social media timeline of zelf gewoon tijdens het surfen op het internet. Deze producten worden ons tot vervelends toe ongevraagd opgedrongen en beïnvloeden onbewust ons koopgedrag. Als kuddedieren laten we ons naar de spreekwoordelijke slachtbank leiden. De budgetten die door deze mastodonten worden gespendeerd zijn gigantisch en dwingen de klant naar de winkelcentra buiten de stadskern of naar het online schoppen achter de computer of tablet. Het sociale leven die ons als burgers verbindt verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Digitalisering met een sociaal tintje

Is alles dan slecht aan die digitale kanalisatie van producten en artikelen? Uiteraard niet! Het internet biedt een schat aan informatie en mogelijkheden. De beschikbare digitale kanalen geven ons een kijk op de wereld vanuit onze luie zetel. In twee, drie klikken ligt de wereld aan onze voeten. Wij zijn er echter van overtuigd dat we best wat kritischer mogen zijn. Als gebruiker moeten we steeds de mogelijkheid hebben om te zoeken, te kiezen en te beslissen wat we willen zien en/of kopen zonder daarbij de warme contacten tussen een handelaar en klant uit het oog te verliezen.

Checklist: Promovera.be iets voor mij?

  • Ik koop prijsbewust en wil genieten van voordelen en acties via het internet
  • Ik ben kritisch in wat ik volg en wil zien op het internet
  • Ik ben een sociaal dier en hou van het persoonlijk contact van een handelaar en medeklanten
  • Wat ik koop wil ik zien, voelen, ruiken of smaken

Deelnemende handelaars